Husstøvmider

Husstøvmider

Hvad er husstøvmider?

Husstøvmider er mikroskopiske dyr af spindlerfamilien (i familie med edderkopper). Miderne er 0,2 – 0,3 mm store og findes i langt de fleste danske hjem. Forekomsten af husstøvmider i boligen er uden betydning, med mindre en eller flere af husets beboere reagerer allergisk overfor disse smådyr. Husstøvmiderne ernærer sig af hudskæl (fra dyr og mennesker) – og da vi alle taber cirka et gram hudskæl i døgnet, er der nok af “mad”  til husstøvmiderne. De forekommer i størst antal i vore senge, hvor føde, fugt og varme sikrer et ideelt levested for miderne.

Hvad er husstøvmideallergi?

Husstøvmideallergi er en overfølsomhedsreaktion på midernes allergener (dvs. de små proteiner, som husstøvmider udskiller). Hos allergikeren dannes allergiantistoffer, som reagerer med allergenerne og på den måde udløser allergiske reaktioner. Mængden af husstøvmideallergen i boligen/sengen kan eventuelt bestemmes i en støvsugerprøve opsamlet på specielt filter.

Hvad er symptomerne på husstøvmideallergi?

Husstøvmideallergien kan give allergiske symptomer fra øjne, næse og luftveje/lunger. Miderne er til stede året rundt men med tendens til størst forekomst i efterårsmånederne. Typiske symptomer er tilstoppet, kløende næse i morgentimerne, hvor symptomerne så aftager op ad dagen. Øjensymptomerne er mindre fremtrædende, da udsættelsen for allergenet primært foregår under søvn. Astma symptomer kan ligeledes forekomme, typisk først på dagen eller om natten.

Hvordan bekæmpes husstøvmider?

Er der tegn på husstøvmideallergi, indledes behandlingen af symptomerne altid først med et forsøg på at nedbringe antallet af husstøvmider i boligen, specielt i soveværelset og senge. Nedbringelse af fugt er det vigtigste:

Da husstøvmider foretrækker et fugtigt/varmt miljø, kan man holde dem nede og forhindre at de ikke bliver flere og flere ved at sørge for at boligen ikke er fugtig. Det gør man ved at sikre  at der ikke kommer fugt udefra, samt at der produceres mindst mulig fugt i boligen . Undlad at tørre tøj indendørs og tjek om aftræk og ventilation fra baderum fungerer.

Et af signalerne om at luftfugtigheden er for høj i din bolig, kan man se på sine vinduer. Hvis der dannes kondens på vinduerne, så skal du lufte ud eller sørge for ventilation. At anskaffe sig et ventilationanlæg vil altid være den bedste løsning da man får filtrereret pollen og andre skadelige partikler fra, inden luften kommer ind i din bolig. 

Op til 80 % af de stoffer, der udløser allergier, kan elimineres ved hjælp af et ventilationsanlæg, samt et ordenligt Ventilationsfilter.

Det er muligt at bestille en ventilations pakkeløsning hvor du får et skræddersyet tilbud på en løsning til din bolig, hvor alt er inkluderet.


EN PAKKELØSNING INDEHOLDER: 

 • Dimensionering af aggregat og rørføring.
 • Ventilationsanlæg med varmegenvinding.
 • Skræddersyet rørpakke til hele huset.
 • Montage vejledning.
 • Teknisk support under hele forløbet.
 • Pakke garanti.
 • Fragt.

Det er gratis og uforpligtende.

* Kilde: Netdoktor.dk

0
  0
  Kurv
  Kurven er tom!Gå til shop
   Calculate Shipping
   Anvend rabatkode