Boligventilation

Boligventilation: et sundt indeklima betyder noget…

På grund af myndighedernes krav til energibesparelser bliver vores boliger tættere og tættere. Dette gør at der stilles højere krav til boligens indeklima for at undgå skader på boligen, der forårsages af alt for høj luftfugtighed, som kan medføre skimmelsvamp.

Få et ensartet indeklima med balanceret boligventilation

Et tilstrækkeligt luftskifte er en nødvendighed for sundhed og trivsel samt for at beskytte bygningens konstruktion. Løsningen til problematikken er et ventilationsanlæg: Et ventilationsanlæg sikrer det nødvendige luftskifte og regulerer ophobning af fugtigheden i de enkelte lokaler. Et korrekt dimensioneret ventilationsanlæg forhindrer dannelse af mug og fugtskader, samt sikrer et kontrolleret luftskifte med filtreret luft udefra, der dermed sikrer et behageligt indeklima.

Med balanceret ventilation suges den brugte luft ud af de fugtige rum som badeværelse, køkken og toiletter og erstattes af frisk luft der indblæses i stue, opholdsrum og soveværelser. Dette sikrer en god luftkvalitet i boligen og reducerer chancen for fugt og skimmelvækst. Der ophobes ca. 15 liter fugt i en gennemsnitlig familiebolig i døgnet. Fugten kommer fra eksempelvis madlavning i køkkenet, bad i baderum og afdampning fra planter. I ældre bygninger uden korrekt luftskifte kan denne fugt kondensere på kolde dele af væggene og potentielt danne skimmevækst.

Tidligere var denne problemstilling ikke så aktuel da man med naturlig ventilation gennem utætte døre og vinduer havde et tilstrækkeligt luftskifte til at komme af med fugten der ophobede sig i bygningen. Men med de nye bygningskrav og energirenoveringer af den eksisterende bygningsmasse er sådanne lækager ikke længere til stede. Det er derfor en nødvendighed for at undgå fugtskader og dårligt indeklima i tætte bygninger, at man investerer i et ventilationsanlæg.

Hos Billig Ventilation tilbyder vi også en komplet skræddersyet ventilation pakkeløsning hvor alt er inkluderet, så du kan få en bolig i balance med indeklimaet. 

Formindsk allergi og skadelige partikler

I alle ventilationsanlæg er der indbygget ventilationsfiltre, som består af indsugnings- og udsugningsfilter der filtrere skadelige partikler væk fra luften, som er årsagen til forskellige allergiformer som f.eks. pollenallergi og astma.

Derved er det ikke blot ny luft et ventilationssystem tilføjer til huset, men også et sundere indeklima, som er til stor glæde for beboerne.
 

Se vores udvalg af boligventilation

0
  0
  Kurv
  Kurven er tom!Gå til shop
   Calculate Shipping
   Anvend rabatkode